Amsterdam,
05
juni
2020
|
08:58
Europe/Amsterdam

Bezoekers uit Nederland en België kunnen vanaf 15 juni weer naar Saksen

Accommodaties, horeca en bezienswaardigheden al langer open

Vanaf 15 juni 2020 is Saksen weer aanreisbaar. Nederlanders kunnen vanaf die datum grensoverschrijdend op vakantie. Voor de deelstaat Saksen, hoofdstad Dresden, verheugend nieuws, want Nederlanders zijn vrijwel elk jaar de grootste groep buitenlands inkomend toerisme. In Saksen zijn accommodaties, restaurants, kastelen en musea overigens al wekenlang open. Veel eerder dan hier, omdat de Coronamaatregelen in Duitsland effectief bleken. Saksen behoort tot de deelstaten met de minste Coronagevallen van de hele Bondsrepubliek. Sinds 15 mei konden Duitsers al op vakantie naar Saksen, maar vanaf 15 juni is dat ook voor bezoekers uit diverse landen van de Europese Unie toegestaan. Het land van reisbelevenissen is weer open.

Uiteraard gelden diverse regels voor toegang van accommodaties, horeca en bezienswaardigheden. Soms zijn de openingsuren aangepast of geldt een maximaal aantal bezoekers. Maar feit is dat vrijwel alles te bezoeken is deze zomer. Saksen heeft een groot aantal cultuurhistorische bezienswaardigheden en fraaie stadjes verspreid over het hele land; veel meer dan alleen de metropolen Dresden en Leipzig. Ook de natuurgebieden zijn uitgestrekt. De grote keuze uit bezienswaardigheden en de uitgestrektheid van het land maakt dat van lange rijen, of grote wachttijden, geen sprake zal zijn naar verwachting van het Saksisch Verkeersbureau.

Reisinformatie over de meest actuele situatie in Saksen is te vinden op www.traeumdichnachsachsen.de en de Engelstalige variant www.saxonytraveldreams.com voor internationale bezoekers. Naast een inspiratiebron door beelden, informatie en video’s, is er ook een hoofdstuk over de actuele Corona-situatie in Saksen. Dromen over reizen naar Saksen kunnen in werkelijkheid omgezet worden.

Saksen een ontdekkingsreis dichtbij

Saksen, hoofdstad Dresden, mag zich verheugen op een stijgende belangstelling onder Nederlandse reizigers. Deze deelstaat ligt zo’n 500 kilometer van de Nederlandse grens. Meer reisinformatie op de Nederlandstalige site: www.saksen.info