Amsterdam,
20
juni
2012
|
08:00
Europe/Amsterdam

Erzgebirge bundelt 50 fietsroutes in handig boekje

Thema’s voor toerfiets, mountainbike en e-Bike

Het Erzgebirge, gelegen in Saksen ten westen van Dresden, heeft 50 dagroutes voor fietsers uitgezet. Volop afwisseling: bossen, rotspartijen, kastelen, romantische dorpen en historische plaatsen als Annaberg-Buchholz en de zilverstad Freiberg. De natuurrijke omgeving en fraaie vergezichten biedt de fietser een gevoel van onthaasting. De dagroutes zijn onverdeeld in de thema’s: klassiek (voor toerfiets), sportieve ‘kippenvelspitsen’ (voor mountainbike) en e-Bike. Het handige boekje 'Zweirad-Liebe' met 50 routes is aan te vragen bij het toerismebureau Erzgebirge.

De uitgezette dagroutes variëren van 15 tot circa 60 km. In veel gevallen een cirkeltour, zodat de fietser eindigt bij het startpunt. Per etappe is een kaart en het hoogteprofiel aangegeven. Hoewel de naam Erzgebirge anders doet vermoeden kennen veel routes een vrij glooiend verloop. Ook zijn er egale routes door rivierdalen, waaronder de Mulde.  De fietser kan het verval ook in zijn voordeel laten werken. De toppen van het Erzgebirge (ruim 1.000 m) lopen langs de grens met Tsjechië, maar de hoogte loopt vanuit het Saksisch laagland langzaam op. Wie een route kiest vanaf de toppen op de grens en koerst in zuidelijke richting, krijgt het verval van het gebergte als steuntje in de rug. Ook  mountainbikers komen aan hun trekken; diverse tracks dragen het predicaat ‘kippenvelspitsen’.

Reisbestemming Erzgebirge
Een fiets meenemen is niet noodzakelijk, want op diverse adressen zijn goede toerfietsen, mountbainbikes en e-bikes te huur. Voor wie een doorreis wil maken, kan zijn bagage laten brengen naar het volgende verblijfsadres. Meer reisinformatie, waaronder bezienswaardigheden als de Saksische Zilverstraat , plaatsen als  Annaberg-Buchholz, Chemnitz, Freiberg, Oberwiesenthal en Zwickau, musea, kastelen en evenementen staan op www.erzgebirge-tourismus.de  Een groot deel van de informatie is ook in het Nederlands beschikbaar.

De brochure Zweirab-Liebe direct digitaal doorbladeren

 

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws