Amsterdam,
17
september
2012
|
16:11
Europe/Amsterdam

Vakantieplezier in dorpspareltjes

18 gecertificeerde Saksische dorpsgezichten

Recent selecteerde Saksen 18 kenmerkende dorpen voor het meerjarige project ‘Levenslust en vakantie in dorpen’. Deze dorpen liggen in natuurgebieden en fraaie landschappen. Het zijn vaak ‘pareltjes’ qua lokale bouwstijl en ideaal voor mensen die rust zoeken, houden van natuur en kleinschaligheid. Alles over deze bijzondere dorpen en hun verblijfs- en vakantiemogelijkheden staat op: www.sachsensdoerfer.de

De deelstaat Saksen is beroemd om zijn hoofdstad Dresden en historische steden als bijvoorbeeld Leipzig, Freiberg, Meissen en Görlitz. Deze kregen de laatste decennia de nodige aandacht en veel steden stralen in hun oude grandeur. Met het dorpenproject wil Saksen het toeristische pallet ook versterken op het platteland. Veel dorpen wilden meedoen, maar slechts 18 dorpen werden gecertificeerd. Het zijn beschermde dorpsgezichten en de plaatsen hebben een uniek cultuurhistorisch kenmerk. Zo is Diesbar-Seusslitz een wijndorp, Seiffen het dorp van het handwerk en speelgoed, Obercunnersdorf het dorp met vakwerkhuizen in Slavische stijl of Leubnitz het molendorp.

De 18 gecertificeerde dorpen in Saksen zijn: Gutta, Nebelschütz, Obercunnersdorf, Oybin, Rammenau, Schleife, Schwarkollm, Taubenheim, Hinterhermsdorf, Diesbar-Seusslitz, Zabeltitz, Blankenhain, Frohnau, Höckendorf, Seiffen, Höfgen, Leubnitz.

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws