Amsterdam,
23
september
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

In het spoor van de wolf

Excursies naar wolffamilies in Oberlausitz

Samenvatting

Nachtelijk gehuil naar de maan? Grote kans om het te horen in de Oberlausitz in het oosten van Saksen. Deze regio is  de bakermat van de terugkerende wolf in Duitsland. Er leven zes à zeven roedels met in totaal circa 70 wolven. Het informatiebureau ‘Wolfsregion Lausitz’ geeft maandelijks ‘wolfsporen excursies’ om geïnteresseerden kennis te laten maken met dit unieke dier in de natuur.

Nachtelijk gehuil naar de maan? Grote kans om het te horen in de Oberlausitz in het oosten van Saksen. Deze regio mag zich de bakermat noemen van de terugkerende wolf in Duitsland. Zes à zeven roedels met in totaal circa 70 wolven leven hier permanent. Het informatiebureau ‘Wolfsregion Lausitz’, opgericht door het Saksische Ministerie van Milieu en Landbouw, geeft maandelijks ‘wolfsporen excursies’ om geïnteresseerden kennis te laten maken met dit unieke dier in de natuur.

In het natuurrijke bossen-, heide- en merengebied van de Oberlausitz (ten noordwesten van de historische stad Görlitz aan de river de Neisse) vonden wolven afkomstig uit Polen een nieuw permanent woongebied. Met succes, want de laatste jaren is hun aantal gestaag gegroeid tot circa 70 exemplaren (afhankelijk van de tijd van het jaar en het aantal pups in de roedel wisselt het totale aantal). Jongen van deze wolffamilies worden ook steeds vaker gesignaleerd in andere delen van Duitsland.

Oberlausitz
De Oberlausitz is de meest oostelijke provincie van Saksen, gelegen ten oosten van Dresden. Hoofdstad van de Oberlausitz is de historische stad Bautzen aan de rivier de Spree. De Oberlausitz heeft veel culturele sporen uit Polen en Tsjechië. In delen van het gebied wordt Sorbisch gesproken, een officieel erkende Slavische taal in Duitsland. De regio heeft in het zuiden het Zittauergebergte langs de grens met Tsjechië en in het noordoosten uitgestrekte heide-, bossen- en merengebieden.

Saksen een ontdekkingsreis dichtbij
Saksen mag zich verheugen op een stijgende belangstelling onder Nederlandse reizigers. Naast historische steden als Dresden, Leipzig, Görlitz of Meissen biedt de deelstaat ook natuurgebieden als het Erzgebirge, Vogtland, Zittauergebirge en het nationale park Sächsische Schweiz. Meer toeristische informatie en reistips op de Nederlandstalige website: www.saksen.info
 

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws