Amsterdam,
28
april
2021
|
14:10
Europe/Amsterdam

KLM hervat op 2 mei vliegverbinding Amsterdam-Dresden

Positief signaal toerismeverwachting zomer 2021

Hoewel de reisrestricties tussen Nederland en Duitsland op dit moment nog van kracht zijn, verwacht de reiswereld dat deze beperkende situatie op relatief korte termijn gaat verbeteren. Een positief signaal hiervoor is de hervatting van de lijndienst Amsterdam-Dresden door KLM met ingang van 2 mei 2021. Deze populaire verbinding was ruim een half jaar gesloten wegens de pandemie. In een normale dienstregeling wordt vrijwel dagelijks gevlogen op de Saksische hoofdstad Dresden, maar de herstart vangt nu aan met drie non-stop vluchten per week. De verwachtingen van het Saksisch Verkeersbureau over toerisme in deze grote Duitse deelstaat voor de zomerperiode zijn eveneens positief.

In Dresden openden eind 2019 en begin 2020 diverse nieuwe attracties, maar deze werden door de pandemie al vrij snel getroffen door sluiting. Hierdoor zijn ‘nieuwigheden’ uit 2019 nog maar door weinig mensen gezien. Mooie voorbeelden zijn de Festung Xperience in de vestingwallen van Dresden, de heropende Alte Meister galerie in het Zwinger (nieuw is het tonen van schilderijen en sculpturen die qua thematiek bij elkaar horen) en de opening van de gerestaureerde grote Paradezalen in het Residentieslot (deze waren door de Saksische vorsten bedoeld om mee te pronken, maar ze werden tijdens het bombardement van 1945 verwoest). Eén van de zomertoppers zou de grote Vermeer-tentoonstelling zijn van de Staatliche Kunstsammlungen Dresden. De openingsdatum is nu verschoven naar 10 september. Voor de eerste keer in Dresden of een ervaren bezoeker? Er wachten vele nieuwe belevenissen in het ‘Florence aan de Elbe’.

Saksen een ontdekkingsreis dichtbij

Saksen, hoofdstad Dresden, mag zich verheugen op een stijgende belangstelling onder Nederlandse reizigers. Deze deelstaat ligt zo’n 500 kilometer van de Nederlandse grens. Meer reisinformatie op de Nederlandstalige site: www.saksen.info