Amsterdam,
24
juli
2018
|
12:03
Europe/Amsterdam

KLM verdubbelt frequentie Amsterdam-Dresden

Vlieg met splinternieuwe Embraer naar ‘Florence aan de Elbe’

Met ingang van 3 september verdubbelt KLM vanaf Amsterdam de frequentie op Dresden. Deze relatief nieuwe route, in mei 2016 gestart, ontwikkelt zich voorspoedig. Op bijna alle dagen van de week zijn er binnenkort twee non stop vluchten met vertrektijden rond het middaguur en begin van de avond. Vlieg naar de hoofdstad van Saksen, met een splinternieuwe Embraer, in minder dan anderhalf uur. Tarieven al voor 99 euro retour. Deze enige directe vliegverbinding vanuit Nederland is ideaal voor city breaks naar het ‘Florence aan de Elbe’. Naast de cultuurmetropool Dresden vol bezienswaardigheden is ook de omgeving aantrekkelijk met de Saksische wijnstraat en het nationale park Sächsische Schweiz. http://dmg.dresden.de

Saksen was eeuwenlang één van de meest welvarende delen van Duitsland en haar vorsten waren grote kunstverzamelaars. Hoofdstad Dresden werd één van de mooiste steden en heeft als bijnaam ‘Florence aan de Elbe’. Sinds de Duitse hereniging is de oude binnenstad in oude glorie hersteld. Blikvangers zijn de Frauenkirche, Semperopera en het Residentieslot. Ook bekend is de Zwinger, dat net als de Hermitage in Sint Petersburg, werd gebouwd als kunstpaleis. Met 14 vestigingen en drie miljoen bezoekers behoort SKD (Staatliche Kunstsammlungen Dresden) tot de grootste kunstmusea ter wereld. Andere grote musea zijn het Verkehrsmuseum (transportmiddelen), Hygienemuseum (werking menselijk lichaam) en het militair historisch museum van de Bondsrepubliek. Een bezoektip is de transparante autofabriek van VW; hier wordt momenteel de E-Golf gemaakt. Bezoekers kunnen met deze 100% elektrische auto een stadsrondrit te maken.

Voor muziekliefhebbers is Dresden een topbestemming met veel podia en festivals. Van klassiek, jazz tot modern. De rivier de Elbe doorkruist Dresden. Aan de overkant van de historische ‘Altstadt’ ligt ‘Neustadt’ (uit de 19e eeuw). Dit stadsdeel werd niet gebombardeerd in 1945. In Neustadt floreren hippe en jonge winkels, horeca, uitgaansgelegenheden en langs de Elbe ook beach clubs. Shoppers genieten rond de Präger Strasse of de Markthal. In december is Dresden decor van de oudste kerstmarkt van Duitsland: de Striezelmarkt sinds 1434.

Dresden International Airport

Dresden International Airport is een moderne luchthaven, dat pal aan de stadsrand ligt. Per openbaar vervoer (S-Bahn, tram of bus) is het centrum snel bereikbaar. De S-Bahn vertrekt elk half uur en rijdt in 12 min naar Dresden Neustadt en 20 min naar Dresden Haubtbahnhof.