Amsterdam,
01
juli
2011
|
01:00
Europe/Amsterdam

Ontdek oercontinent in Gondwanaland

Opening in dierenpark Leipzig

Samenvatting

Sinds juli 2011 is de Leipzig Zoo uitgebreid met Gondwanaland. In deze tropische omgeving, die het oude oercontinent nabootst, zijn 40 diersoorten en 500 plantensoorten te ontdekken via oerwoudpaden, een boomtoppenroute, een vulkaantunnel of een boottocht op de rivier. 

Sinds 1 juli 2011 heeft de Leipzig Zoo een nieuwe attractie: ‘Gondwanaland’. In een enorme glazen koepel met een oppervlakte van 16.500 m2 wordt de bezoeker meegenomen naar het oercontinent dat eens Azië, Afrika en Zuid-Amerika met elkaar verbond. In deze tropische omgeving zijn 40 diersoorten en 500 plantensoorten te ontdekken via oerwoudpaden, een spannende boomtoppenroute op 12 meter hoogte, een vulkaantunnel of een boottocht op de stromende rivier. De reis in Gondwanaland voert langs een vulkaan uit de oertijd, tropisch regenwoud, Afrikaanse savannen en een exotisch Aziatisch dorp. 

Reisbelevenis dichtbij
De belangstelling voor Saksen onder Nederlandse reizigers groeit stevig. Een mooie natuur en rijke cultuur met steden als Dresden en Leipzig. Deze deelstaat ligt zo’n 500 kilometer van de Nederlandse grens. Meer toeristische informatie op de Nederlandstalige website: www.saksen.info 

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws