Amsterdam,
10
juli
2012
|
15:06
Europe/Amsterdam

Per Segway Dresden ontdekken

Elektrisch cruisen door Florence aan de Elbe

Dresden biedt vele manieren om een stadstour te maken. Aan de rij van originele mogelijkheden als Trabant, koets of fietstaxi is nu de Segway toegevoegd. Een hippe elektrische trolley op twee wielen; snel (20 km/uur), wendbaar en stil. Toppers als de Frauenkirche, Semperoper en het Zwinger paleis zijn nu per Segway te ontdekken. Een Segway is los te huur, met een groepstour door de stad of als pure uitdaging op het speciale off-road parcours in het Segway Funpark Dresden.

De verschillende stadstours per Segway variëren in  afstand tussen 10 en 18 kilometer en één tot drie uur in tijd. De langere tours maken ook gebruik van het Elbefietspad (Elberadweg) langs de rivier. Segway tours vanaf 39 euro p.p. Individueel Dresden ontdekken per Segway kan voor 19 euro per uur. Op het off-road parcours in het Segway Funpark (bij het Citybeach bij de haven van Neustadt) kan de berijder de mogelijkheden van dit vervoermiddel testen. Heuvels en hindernissen vergen concentratie en behendigheid. Een Segway is geschikt voor personen vanaf 30 kilo.

Florence aan de Elbe
Dresden wordt wegens de mooie architectuur en kunstwerken 'Florence aan de Elbe' genoemd. De  kunstcollecties in Dresden behoren tot de grootste van Europa, waaronder veel schilderijen van Hollandse en Vlaamse meesters in. In de Barokke Altstadt pronken beroemde ijkpunten als de Frauenkirche, Semperopera en het Zwingerpaleis. Vergeet niet om de Augustusbrug over te steken richting Neustadt op de andere stadsoever. De wijken uit de 19e eeuw werden nauwelijks in de oorlog beschadigd en zijn nu een levendig stadsdeel met boetieks, galeries en hippe restaurantjes. Reisinfo over Dresden
 

Nieuwsfeiten:
  • Nieuw vervoermiddel: Segway huren in stadscentrum

Deel deze release

Deel op: Twitter
Deel op: Facebook
Deel op: LinkedIn

Laatste nieuws