Amsterdam,
14
mei
2020
|
10:47
Europe/Amsterdam

Saksen heropent horeca, musea, kastelen en accommodatie

Reisdromen kunnen weer uitkomen in zomer 2020

Vanaf 15 mei mogen restaurants, hotels, pensions, vakantiehuizen en campings in Saksen weer gasten ontvangen. Kastelen en musea gingen al eerder deze maand open. In voorbereiding is de heropening van theaters, bioscopen en pretparken. Dit alles conform de hygiëneregels van de Duitse overheid. De ontwikkelingen maken dat het voor toeristen deze zomer de moeite waard zal zijn om in Saksen te verblijven. Inspelend op de actuele situatie is een nieuw online platform van start gegaan. Het bestaat uit de Duitse versie www.traeumdichnachsachsen.de en de Engelstalige variant www.saxonytraveldreams.com voor internationale bezoekers. Naast een inspiratiebron door beelden, informatie en video’s, is er ook een hoofdstuk over de actuele Corona-situatie in Saksen. Dromen over reizen naar Saksen kunnen weer uitkomen.

In 2019 waren buitenlandse gasten goed voor 2,2 miljoen overnachtingen. Nederlanders staan in de top 3 van bezoekers aan Saksen. In welke mate zij deze zomer in Saksen zullen verblijven is afhankelijk van de ontwikkelingen rond Corona-maatregelen. Veronica Hiebl, directeur van het Toerismebureau Saksen in Dresden: “Met de lancering van de internationale online campagne willen wij geïnteresseerde bezoekers duidelijk maken dat Saksen er alles aan doet om toerisme en verblijf zo goed mogelijk vorm te geven binnen de regelgeving van de huidige situatie. Nederlanders blijven als vanouds van harte welkom. De verwachting is dat de Duitse overheid binnenkort beslist in welke vorm het grensoverschrijdend toerismeverkeer weer is toegestaan.”

Saksen een ontdekkingsreis dichtbij

Saksen, hoofdstad Dresden, mag zich verheugen op een stijgende belangstelling onder Nederlandse reizigers. Deze deelstaat ligt zo’n 500 kilometer van de Nederlandse grens. Meer reisinformatie op de Nederlandstalige site: www.saksen.info