Amsterdam,
10
januari
2018
|
16:06
Europe/Amsterdam

Stap in bakermat van Audi én Trabant

Horch Automuseum Zwickau verdubbeld in omvang

Wat hebben klassieke Audi’s en Trabanten gemeen? Ze komen uit dezelfde fabriek in Zwickau. Hier startte ingenieur August Horch in 1909 met het merk Audi. Hij legde de basis voor de automobielindustrie in Saksen, die inmiddels ruim 100 jaar floreert. Recent is de museumomvang verdubbeld tot maar liefst 6.500 m2. Daarmee is huisvest het één van de grootste automobielcollecties van Duitsland. Bekijk een enorme collectie Horch, DKW, Wanderer en Audi modellen. Ook is de Sachsenring Trabant in vele uitvoeringen te bewonderen (van cabrio tot brandweerwagen). Nieuw in de presentatie is bijvoorbeeld een racecircuit met de beroemde ‘zilverpijlen’ van Audi uit de jaren dertig en een rijsimulator voor het besturen van een Trabant, te hard rijden levert een virtuele bekeuring op van de Volkspolizei.

In de DDR-periode bleef de Audi-fabriek uit begin 20e eeuw behouden. Het is in oude glorie gerestaureerd en roept de sfeer op van een klassieke autofabriek rond 1920. Naast de vaste collectie worden wisselcollecties getoond en is de werkkamer van August Horch te bezoeken. Voor autoliefhebbers in Saksen niet alleen interessant door het rijke verleden. In Dresden, Leipzig en Zwickau staan moderne fabrieken van BMW, Porsche en VW. Diverse locaties stellen bezoekers in de gelegenheid om te zien hoe tegenwoordig auto’s worden gebouwd.

August Horch

Ingenieur August Horch startte in 1904 met het maken van luxe auto’s in het stadje Zwickau. Met succes, want hij slaagde erin de verkoopaantallen van Mercedes-Benz voorbij te streven. Toen Horch in 1909 het bedrijf moest verlaten, besloot hij opnieuw te beginnen. Hij mocht niet langer zijn achternaam als merknaam gebruiken. Horch betekent ‘luister’ en hij koos voor de Latijnse vertaling ervan: Audi. Gedwongen door de grote economische crisis in de vorige eeuw fuseerden de Saksische automerken Audi, DKW, Horch en Wanderer tot ‘Auto Union’. Als logo werd gekozen voor vier ringen, waarvan elk staat voor één van de vier oorspronkelijke automerken. Het logo met de vier ringen siert nog steeds elke Audi.

Trabant uit Audi fabriek

Na de Tweede Wereldoorlog lagen de fabrieken in de nieuwe Duitse Democratische Republiek (DDR). Daarom besloot Auto Union verder te gaan in West-Duitsland. Toch ging in Zwickau de autoproductie door in de voormalige Audi-fabriek, met als resultaat het meest bekende product van de DDR: de Sachsenring ‘Trabant’. Deze auto, genaamd naar de Russische Spoetnik satelliet, was gemaakt uit versterkt kunststof. Tussen 1958 en 1991 liepen in Zwickau drie miljoen Trabi’s van de band. De rijeigenschappen kunnen bezoekers nog steeds ervaren tijdens een ‘Trabi-Safari’ in diverse Saksische plaatsen. Jaarlijks is Zwickau een bedevaartsoort voor de liefhebbers van deze spraakmakende auto.