Amsterdam,
03
januari
2014
|
09:11
Europe/Amsterdam

Wandel langs kasteelheren, kunstschilders, wijnmakers en wolven

Nieuwe wandelkaart: ook korte dagtochten

Wandelen over bergtoppen, door wijngaarden of langs rivieren met kastelen. De Wandelkaart Saksen maakt het gemakkelijk. Deze nieuwe publicatie beschrijft 12 wandelroutes, waarvan zes grote lange afstandspaden en zes korte tochten. Nieuw zijn belevenistochten voor wandelaars met kinderen en een tour door het ‘wolvengebied’ van de Niederspree (er leven 75 wolven). De grote meerdaagse routes lopen over de toppen van het Erzgebirge, door het nationale park Sächsische Schweiz (onder Dresden), langs de wijngaarden van de Elbe, langs de kastelen van de Mulde, door het bergland van de Oberlausitz en met vergezichten vanaf de Vogtland-Panoramaweg. De brochure met routes en kaart is down te loaden op de Nederlandstalige website: www.saksen.info 

De grote meerdaagse wandelroutes in Saksen:

Kammweg Erzgebirge-Vogtland (209 km): deze gecertificeerde route (Toptrail of Germany) loopt langs de grens met Tsjechië van Schöneck naar het kuuroord Altenberg. Ideaal voor liefhebbers van berglucht en natuur. Hoogste punt is de Fichtelberg (1.214 m) bij wintersportplaats Oberwiesenthal.

Malerweg (111 km): het nationale park Saksisch Zwitserland (onder Dresden) inspireerde beroemde kunstschilders. De schilderachtige route passeert ook de bekende ‘Brug van Bastei’ en biedt de mooiste panorama’s in het Elbsandsteingebirge.

Muldentalwanderweg (168 km): loopt parallel aan de rivier de Mulde van Bad Düben naar de autostad Zwickau. De route staat in het teken van burchten en kastelen, waaronder Schloss Colditz. Mooie plaatsjes aan de route zijn bijvoorbeeld Grimma, Colditz, Rochlitz en Zwickau.

Vogtland-Panorama-Weg (220 km): deze route maakt een ronde door het hele Vogtland. Start- en eindpunt is Göltzschtalbrücke. Een natuurrijke route, die voert langs klassieke stadjes als Plauen, het kuuroord Bad Elster en Klingenthal. Een omgeving met veel makers van muziekinstrumenten.

Sächsischer Weinwanderweg (90 km): tussen Pirna en Diesbar-Seusslitz voert de wandelroute langs mooie oevers van de Elbe en wijngaarden. De route brengt de wandelaar ook in de monumentale cultuurstad van Dresden en de wijn/porseleinstad Meissen.

Oberlausitzer Bergweg (118 km): vanuit Zittau voert de route langs het drielandenpunt door het Zittauer bergland naar Neukirch. Overweldigende natuur in het land van de ‘Sorben’ (in grote delen van de Oberlausitz wordt Sorbisch gesproken, een officiële Slavische taal).

Saksen een ontdekkingsreis dichtbij

Saksen (hoofdstad Dresden) mag zich verheugen op een stijgende belangstelling onder Nederlandse reizigers. Deze deelstaat ligt zo’n 500 kilometer van de Nederlandse grens. Meer reisinformatie op de Nederlandstalige site: www.saksen.info