Amsterdam,
28
maart
2018
|
14:08
Europe/Amsterdam

Zintuigenwereld voor kinderen nieuw in Hygienemuseum Dresden

100 tips voor gezinsvakantie door Verkeersbureau Saksen

Kinderen laten ontdekken met horen, zien, voelen, ruiken en proeven? Dat kan in de vernieuwde ‘Wereld van de zintuigen’ in het Hygienemuseum Dresden. Dit museum over de werking van het menselijk lichaam heeft afdelingen voor alle leeftijden, waaronder één speciaal gericht op kinderen. Het is volledig vernieuwd en eind maart 2018 heropend. De presentaties zijn een spannende ontdekkingsreis van de zintuigen met veel interactie en doe-dingen. Nieuw is bijvoorbeeld de ‘streel-automaat’; deze laat ervaren welke delen van de huid het fijn vinden om geaaid te worden. Hoor je beter met grote oren? Of optische illusies bij het kijken. Het museum ligt vlakbij de Dresden Zoo en is één van de vele attracties in Saksen voor kinderen. www.dhmd.de

Wie op vakantie gaat met kinderen, heeft een aangepast eisenpakket. Reden voor het Verkeersbureau van Saksen om op de website en in een speciale brochure over ‘Familienurlaub’ ruim 100 tips te geven over activiteiten met kinderen, inclusief gezinsvriendelijke accommodaties. Een kleine greep uit de vele bezienswaardigheden in Saksen:

• Saurierpark (ruim 100 prehistorische dieren levensgroot) bij Bautzen.

• Avonturenpark Belantis bij Leipzig.

• Speelgoedmuseum in Seiffen.

• Zilver en mijnbouw in het Erzgebirge, vooral in de omgeving van Freiberg.

• Transportmiddelen, zoals het Verkehrsmuseum in Dresden, het Industriemuseum in Chemnitz, het Horch (Audi) automuseum in Zwickau of het maken van een reis per stoomtrein (Saksen heeft de meeste actieve stoomtrajecten van Duitsland).

• Bezoek voordelig 50 topkastelen in het hele land. Een familiekaart voor onbeperkt toegang gedurende 10 dagen kost slechts 35 euro voor het hele gezin.

• Vele actieve attracties, van zwemmen, paardrijden, varen tot klimmen.

Saksen een ontdekkingsreis dichtbij

Saksen, hoofdstad Dresden, mag zich verheugen op een stijgende belangstelling onder Nederlandse reizigers. Deze deelstaat ligt zo’n 500 kilometer van de Nederlandse grens. Meer reisinformatie op de Nederlandstalige site: www.saksen.info